joi, 7 iunie 2012

Cum vad eu , si nu numai scoala Romaneasca din 2000 incoace !

Regimul comunist a cazut , ne buguram de libertate totala .Seara in club pana ne facem "muci" . Vine acasa la 6 dimineata , si restu zile nu face nimic . Acesta este o descriere a elevului Roman .
 Profesorii foarte indulgenti (cadoul de paste ,de zi ,de craciuni , de sarbatori ...etc . trebuie sa fie consistent ) pentru elevii si parinti cu dare de mana .
  Parca e "nasol " la inceput de an sa nu aduci o atentie profesorilor , ca sa te aive in vizor si sa te ocoleasca de cele mai grele momente ale scolii .
  Cum vad eu liceul/profesionala , ca pe niste abatoare de gaini , ne taie si ne portioneaza . Ne stoarce de bani si ne indeparteaza de materia care trebuie aprofundata in anul respectiv . Vine clasa a 12-a trebuie sa dai atestatele nu ? Proiectele sunt alese de profesori . In cele mai multe cazuri trebuie sa dai cam 100 Euro ca sa treci cu brio proiectul ( Elevi din Henri Coanda stiu asta cel mai bine , Cu domnu "maiestru macelar " Domnul Motoroii ). Normal un proiect trebuie sa continta ce ai studiat tu in scoala . Dar marea majoritate a profesorilor cer proiecte , de parca am da licenta la facultate ,cu anexe cuprins .
   Un proiect pentru atestat in clasa a 12 -a trebuie sa fie bazat pe materia care ati studiato in cei 4 ani de liceu sau 2 ani de profesionala .Daca profesorul refuza proiectul tau si tu nu vrei sa ii dai bani sa te treaca , exista si o solutie legala . Si anume sa iti ei inima in dinti si sa te duci cu proiectul in fata comisiei de evaluare la Ministerul Educatiei . Cei de la minister o sa ii ceara respectivului profesor sa faca parte din comnitetul de analiza si sa explice de ce nu e bun proiectu , pe cate tu ai prezentat in fata lor .
  Profesorul poate fi sanctionat , cercetat pentru luare si dare de spaga (caracatita e lunga in henricoada , toti elevi de acolo stiu asata , nu e asa doamna /domnule director ) , risca si inchisoare .
  
  Profesorii se plang mereu ca nu au bani , nu au ustensilele necesare desfasurari activitati optime in sala de curs . Acum sa spune lucrurilor in fata :
-Cati dintre voi ati platit Fondul scolii (scoala e gratis si obligatorie pana in clasa a 10-a) ,daca nu o platesti nu iti incheie media la purtare (fondul scolii era de 50Ron/elev la o clasa de 30 de elevi se strangea 1500Ron ori 4 subclase adica a,b,c,d 6000Ron)
-Cati dintre voi ati platit fondul clasei (cam 10Ron /elev/semestru )
-Cati dintre voi ati facut meditati in clasele 5-8 cu meditatorul care iti era si profesor ( cam 45Ron pentru 2 ore )
Daca adunam tot ce am spus mai sus , profesori nu ar mai trebuii sa se planga . Dar din pacate cei care sufera nu sunt ei sau cei de la guvernare , ci noi copiii si parinti .

M-am saturat sa dam atenti la profesori si ei sa ne trateze ca pe niste animale gata de taiat (gaini) ne stoarce si ne jumule ca pe niste flori .Daia in Scoala Romaneasca ies mai multi delicveniti care incroasa numarul somerilor si a penitenciarelor , decat ingineri si  oameni de stiinta , 2 din 10 copii ies gata de a lupta cu viata aceasta cruda , restu devin infractori ,criminali ,camatari ...etc.

E trist dar Adevarat ,trebuia sa abordez acest subiect , Scoala Romaneasca Abator nu Clasa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină